Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Besluitvormende raadsvergadering

donderdag 14 december 2023

20:00 - 23:00
Locatie

Raadszaal Nieuwveen

Voorzitter
Robbert-Jan van Duijn

Agendapunten

  1. 1

    Aandacht voor afscheid Bianca Verhage, fractieassistent D66.

  2. 2
    Vaststellen agenda (2023-095)
  3. 3

    Op grond van artikel 41 van het Reglement van Orde kunnen inwoners en belanghebbenden inspreken gedurende maximaal vijf minuten (in totaal maximaal een half uur); dit kan alleen als er door deze persoon niet in een eerdere vergadering over dit onderwerp is ingesproken. Aanmelden kan tot 8 uur voor de vergadering bij de griffie via 0172-521308 of griffier@nieuwkoop.nl.

  4. 4

    Vast te stellen de besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 9 november 2023 en 7 december 2023.

  5. 5

    Op grond van artikel 44 van het reglement van orde kan de griffie tot 48 uur voor de vergadering de lijst aanvullen.


    Brief 396 over huisvesting KBO Langeraar - afhandeling gewijzigd op verzoek van SBN van 'A' in 'B, raad informeren'
    Brief 423 over verzoek openheid ontwikkelingen Langeraar - afhandeling gewijzigd op verzoek van SBN door de toevoeging 'raad informeren' (B, raad informeren)
    Brief 424 over reactie tijdelijke woningen Teylersplein - afhandeling gewijzigd op verzoek van Natuurlijk Nieuwkoop door de toevoeging 'raad informeren' (B, raad informeren)

  6. 6

    De gemeenteraad kan op grond van artikelen 87 t/m 89 Gemeentewet de geheimhouding van stukken opleggen en/of opheffen.


    Samenvatting: Op 1 april 2023 zijn er nieuwe regels voor de geheimhouding van informatie in werking getreden. Voor geheime stukken/informatie aangeboden door het college van B&W of de burgemeester ná 1 april kan de gemeenteraad de geheimhouding, na overleg met B&W, eventueel opheffen. Ook kan het zijn dat de gemeenteraad zelf over verkregen stukken/informatie of over eigen stukken/informatie geheimhouding oplegt.

  7. 6.A
    HAMERSTUKKEN
  8. 7

    De raad wordt voorgesteld het volgende te besluiten:
    1. De aanbevelingen uit het rekenkameronderzoek ‘Raadsinstrumentarium’ over te nemen.
    2. Om, in ieder geval jaarlijks aan de hand van het jaarverslag van de griffie, de inzet en afdoening van het raadsinstrumentarium in een meningsvormende raad te bespreken;
    3. De burgemeester, griffier en gemeentesecretaris de opdracht te geven om een instrument in te richten dat een totaaloverzicht biedt van de opvolging en afdoening van raadsinstrumenten, conform aanbeveling 2a van het rekenkameronderzoek ‘Raadsinstrumentarium’, en de raad hierover te informeren.
    4. De griffier de opdracht te geven om een voorstel tot wijziging van het Reglement van Orde op te stellen waarmee de manier waarop uitvoering wordt gegeven aan de bewaking van het tijdig en adequaat afdoen van raadsinstrumenten, wordt vastgelegd. Dit voorstel regelt:

    1. meer in het algemeen ten aanzien van alle moties:
      a) dat de lijst met aangenomen moties standaard in de vergadering van de agendacommissie wordt geagendeerd;
      b) dat het college vóór de vergadering van de agendacommissie aangeeft of een motie op deze lijst is uitgevoerd;
      c) dat ingeval het college aangeeft dat een motie op de lijst is uitgevoerd, de raadsleden die voor de betreffende motie hebben gestemd, twee weken de tijd hebben om aan te geven of zij het standpunt van het college delen;
      d) dat wanneer de raad in meerderheid aangeeft het collegestandpunt omtrent de afdoening van de motie te delen, de ‘status’ van de motie wordt veranderd in ‘afgerond’;
      e) dat het uitblijven van een reactie van een raadslid wordt geïnterpreteerd als dat dat raadslid het collegestandpunt deelt;
    2. meer specifiek ten aanzien van moties die geen uiterste datum van afdoening bevatten dat het college de raad na het verstrijken van een periode van zes maanden na een besluitvormende raadsvergadering waarin zo’n motie werd aangenomen, informeert over de uitvoering van de motie;
    3. ten aanzien van schriftelijke vragen:
      a) dat indien een schriftelijke vraag niet op tijd beantwoord kan worden, het college dit via een tussenbericht aan de raad kenbaar dient te maken;
      b) dat deze kennisgave vergezeld moet gaan van een onderbouwing;
      c) dat deze kennisgave middels een mailbericht van de gemeentesecretaris via de griffie aan de raadsleden kan plaatsvinden.

    Samenvatting: De raad wordt gevraagd om de aanbevelingen en conclusies uit het Rekenkamerrapport Raadsinstrumentarium over te nemen.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.

  9. 8

    B&W stelt de raad voor de verordening afvoer hemelwater en grondwater vast te stellen.


    Samenvatting: Deze verordening regelt dat het college van B&W een gebied kan aanwijzen, waarbinnen het niet is toegestaan hemelwater of grondwater te lozen op het vuilwaterriool (en/of het openbare hemelwaterstelsel). In de gemeente Nieuwkoop hebben wij diverse gebieden waar, door een flinke regenbui, wateroverlast ontstaat op straat door de aanwezigheid van grote dakoppervlakten of grote verharde oppervlakten. Dit willen wij voorkomen en oplossingen voor vinden. Dit kan bijvoorbeeld door een extra hemelwaterrioolbuis aan te leggen of de omliggende panden af te koppelen en het regenwater op te vangen op eigen terrein. Niet iedereen wil hier vrijwillig aan meewerken, omdat dit kosten met zich mee brengt. Als andere routes niet tot een oplossing hebben geleid kan het college met deze verordening als uiterst middel een verplichting opleggen.


    Na de MR II van 30-12 is art 3 (het moment van inwerking treding) aangepast.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.


    Stemverklaring VVD

    en grondwater (2023-099) B&W stelt de raad voor de verordening afvoer hemelwater en grondwater vast te stellen. Stemverklaring VVD: Zij zijn voor en zijn blij dat gehoor is gegeven aan het verzoek om de inwerkingtreding te vervroegen

  10. 9

    B&W stelt de raad voor om de 1e wijziging op de verordening op het beheer en gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Nieuwkoop 2020 vast te stellen.


    Samenvatting: Een aanpassing van de verordening is nodig om het mogelijk te maken om as te verstrooien op de begraafplaatsen en een urnennis of urnenkelder ook voor een periode van 10 jaar uit te geven.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.

  11. 10

    B&W stelt de raad voor om (1) in te stemmen met de offerte van het ingenieursbureau voor het onderzoek naar een derde ongelijkvloerse fietsoversteek in Nieuwkoop en (2) de kosten voor het onderzoek te dekken uit de reserve GVVP (Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan).


    Samenvatting: Tijdens de behandeling van raadsvoorstel ‘locatiekeuze nieuw binnenzwembad’ in februari van dit jaar is door de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen voor verder onderzoek naar een derde fietstunnel/fly-over in Nieuwkoop. De raad heeft het college de opdracht gegeven om met een voorstel te komen om een nader onderzoek uit te laten voeren door een ingenieursbureau voor een derde fietstunnel of mogelijke fly-over. Waarin ontwerp-varianten kunnen worden opgesteld met daarbij behorende globale kostenramingen.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.

  12. 11

    B&W stelt de raad voor om de grens van de bebouwde kom op de weg ‘Schilkerweg, bekend als N462 in Papenveer, ingevolge de Wegenverkeerswet en de Wegenwet te verplaatsen, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.


    Samenvatting: In de huidige situatie ligt de bebouwde komgrens van Papenveer aan de N462 Schilkerweg, na het passeren van een bocht, komende vanuit Nieuwveen. Om een logische plek te situeren voor de bebouwde komgrens, is het nodig om deze bebouwde komgrens in oostelijke richting te verplaatsen.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.


    Stemverklaring D66

    Stemverklaring D66: Zij vinden het snelheidsregime in de gemeente niet te volgen. Maar vertrouwen dat B&W het snelheidsregime beter zal verwoorden in de toekomst. Zij stemmen voor.

  13. 11.A
    DISCUSSIESTUKKEN
  14. 12

    B&W stelt de raad voor om geen zienswijze in te dienen en het college van gemeente Leiden hiervan op de hoogte te stellen.


    Samenvatting: gemeenten hebben de opdracht om iedere vier jaar een regiovisie te ontwikkelen voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De visie moet leiden tot een beter lokaal en regionaal beleid, waarbij alle partijen daarbinnen hun verantwoordelijkheid nemen voor de aanpak van geweld in huiselijke kring. De huidige regiovisie loopt van 2019-2023. Het college van de gemeente Leiden biedt als gemandateerde centrumgemeente de raad daarom de mogelijkheid om een zienswijze over de concept-regiovisie in te dienen voor deze definitief wordt vastgesteld. De raad heeft hier tot 22 december de tijd voor.

    Besluit

    Gewijzigd door het amendement vastgesteld.

    VVD dient mede namens D66 een amendement met een concept zienswijze in.


    Het amendement wordt aangenomen met unanieme stem; waarbij de bijlage van het amendement, de zienswijzebrief, door B&W op de vier genoemde punten wordt gewijzigd.

  15. 13

    B&W stelt de raad o.a. voor om: (1) In te stemmen met een verlenging van het Ondernemersfonds Nieuwkoop voor een periode van 2024-2028 (2) De voor de subsidie beoogde middelen te verkrijgen door het continueren van de boventrendmatige verhoging van de ozb voor niet-woningen met 10%. (3) Het ondernemersfonds te continueren voor een periode van 5 jaar met een tussentijdse toets na 2,5 jaar, zodat het fonds tijd heeft om noodzakelijke organisatorische veranderingen door te voeren en tussentijds waar nodig bijgestuurd kan worden.


    Samenvatting: Naar aanleiding van een door de raad genomen besluit (beslispunt 8, besluit 2019-097) bij de vaststelling van het raadsvoorstel tot oprichting van het Ondernemersfonds op 14 november 2019, is er een evaluatie uitgevoerd naar de werking van het ondernemersfonds, mede namens het Ondernemersfonds Nieuwkoop (hierna te noemen OFN). Deze evaluatie is uitgevoerd door de onafhankelijk partij. Op basis van deze evaluatie bepaalt de raad of het fonds in deze of gewijzigde vorm wordt voortgezet.

    Besluit

    Gewijzigd door het amendement vastgesteld.

    SBN dient een amendement in over de uitvoering van de komende twee evaluaties.
     In een schorsing wordt het amendement aangepast en naast SBN mede-ingediend door D66 en VVD.
    Het aangepaste amendement wordt aangenomen met unanieme stem voor.

  16. 14

    B&W stelt de raad onder andere voor om (1) het fietsknelpunt ter hoogte van de Noordenseweg 25 op te nemen in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan 2020-2030. (2) Het aankoopbedrag van de woning Noordenseweg 25 Nieuwkoop te onttrekken uit de reserve GVVP 2020-2030 en toe te voegen aan de dekkingsreserve Noordenseweg 25 (3) de raad te informeren, via een evaluatiebrief, over de totale kosten en realisatie van dit project.


    Samenvatting: Al lange tijd wordt de kromming in het fietspad tussen de kernen Nieuwkoop en Noorden, ter hoogte van het pand Noordenseweg 25, Nieuwkoop, aangemerkt als een knelpunt op het gebied van verkeersveiligheid. De woning is door de eigenaar te koop gezet. Door de aankoop van de woning (koopovereenkomst ondertekend op 18 oktober 2023) gevolgd door de verlegging van het fietspad over de grond van het aangekochte perceel, kan dit knelpunt worden opgelost. De financiële dekking hiervoor kan ten laste van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) worden gebracht.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld met de stemmen van SBN en D66 tegen.


    Amendement SBN wordt verworpen
    Stemverklaring SBN

    SBN dient een amendement in vóór de huisvesting van ontheemden eerst te participeren. En om de verlegging van het fietspad snel uit te voeren; met als streven om daarna snel eer te verkopen. Het amendement wordt verworpen met de stemmen van SBN voor.



    Stemverklaring SBN: Het is ongelofelijk jammer dat het proces zo betreurenswaardig is doorlopen. Budgetrecht van de raad is niet juist gebruikt; anders dan aanvankelijk gemeld worden er nu Oekraïners in geplaatst zonder dat participatie heeft plaats gevonden. Zij stemmen tegen.

  17. 15

    B&W stelt de raad voor om de volgende belastingverordeningen en tarieventabellen vast te stellen:
    a) Verordening op de heffing en invordering van onroerende zaak belastingen 2024;
    b) Verordening op de heffing en invordering van rioolheffing 2024;
    c) Eerste wijziging op de Verordening afvalstoffenheffing 2023;
    d) Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 2024;
    e) Verordening op de heffing en de invordering van belastingen op roerende woon- en bedrijfsruimten 2024;
    f) Verordening op de heffing en invordering van begraafplaatsrechten 2024 en de tarieventabel begraafplaatsrechten 2024;
    g) Verordening op de heffing en invordering van leges 2024 en de tarieventabel leges 2024;
    h) Verordening op de heffing en invordering van forensenbelasting 2024;
    i) Verordening op de heffing en invordering van marktgelden 2024;
    j) Verordening op de heffing en invordering van standplaatsrechten 2024;
    k) Verordening kwijtschelding gemeentelijke belastingen en heffingen 2024.


    Samenvatting: Om uitvoering te geven aan de begroting 2024-2027, worden de belastingverordeningen 2024 ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeenteraad is op grond van de Gemeentewet bevoegd tot het invoeren, wijzigen of afschaffen van een gemeentelijke belasting. Op grond van de Financiële verordening 2023 doet het college de raad jaarlijks een voorstel voor de hoogte van de gemeentelijke tarieven voor de belastingen, de rioolheffing en afvalstoffenheffing, leges, rechten en tarieven.

    Besluit

    Gewijzigd door het amendement vastgesteld.

    • VVD dient mede namens SBN, Natuurlijk Nieuwkoop en CDA een amendement in om geen kosten in rekening te brengen voor het aanleveren van aanvullende gegevens nadat een aanvraag om een omgevingsvergunning in behandeling is genomen. Het amendement wordt aangenomen met unanieme stem.
    • De motie 'evaluatie tarievenstructuur' wordt aangenomen met de stemmen van SBN, D66 en SGP-Christen-Unie tegen.
    • De motie 'onderzoek korting op leges' wordt aangenomen met unanieme stem.
    • VVD dient een motie in om tarieven van nieuwe Omgevingswet en nieuwe Wet kwaliteitsborging te evalueren. 
    • VVD dient mede namens SBN, NN en CDA een motie in om korting op leges ten gunste van energiebesparingsmaatregelen te laten onderzoeken (tarief ‘nihil’)
  18. 16

    B&W stelt de raad voor:


    1. De 2e begrotingswijziging 2023 vast te stellen en daarbij:
    a. De financiële gevolgen voor de begroting 2023 zoals opgenomen in de begrotingswijzigingen bij besluitpunt 2 en 3;
    b. De budgetoverhevelingen van 2023 naar 2024.
    2. Het positieve begrotingssaldo van € 2.020.573 te storten in:
    - de Algemene reserve voor € 1.000.000;
    - de reserve Zwembad voor € 1.020.573.
    3. Begrotingswijziging 2023-21 vast te stellen;
    4. Begrotingswijziging 2024-3 vast te stellen.
    5. Voor de begrotingsrechtmatigheid wordt niet als onrechtmatig beschouwd:
    a. Onderschrijdingen van de lasten of investeringsbudgetten;
    b. lagere of hogere baten dan begroot,
    als deze afwijkingen door het college bij de jaarstukken worden gemeld en toegelicht aan de gemeenteraad.
    Afwijkingen van minder dan € 100.000 hoeven niet door het college bij de jaarstukken te worden gemeld en toegelicht aan de gemeenteraad.


    Samenvatting: Het college informeert de raad middels een brief over de voortgang van de in de begroting 2023 vastgestelde budgetten. In de begrotingswijziging worden budget over- en onderschrijdingen vóór het einde van het jaar door de raad bekrachtigd. Het gaat om overschrijdingen die anders tot een begrotingsonrechtmatigheid bij de jaarrekening zouden kunnen leiden. Tevens worden de effecten van de septembercirculaire voor het begrotingsjaar 2023 verwerkt. Tot slot worden in deze 2e begrotingswijziging 2023 de gewenste budgetoverhevelingen voorgelegd. De financieel technische wijzigingen zullen middels een begrotingswijziging worden verwerkt.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.


    Toezegging wethouder Ingwersen

    Wethouder Ingwersen zegt toe dat over- en onderschrijdingen van < € 100.000 met grote beleidsmatige consequenties wel aan de raad worden gemeld.

  19. 17

    B&W stelt de raad voor:


    1. Een investeringskrediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van een perceel ten behoeve van volkstuinvereniging “De Geschikte Peer” van € 464.500 en € 84.000 ten behoeve van het volkstuin klaar maken.
    2. Instemmen met het geschikt maken van het perceel voor het gebruik als volkstuinlocatie in samenspraak met de leden van de vereniging door en (voor de basisinrichting) op kosten van de gemeente.
    3. Instemmen met het terugbrengen van het huidige perceel van volkstuinvereniging ‘De Geschikte Peer’ in het gebied Ter Aar Noordoost in de oude staat, en dit uit te voeren samen met de leden van de vereniging op kosten van de gemeente.
    4. De motie “biedt volkstuinvereniging de Geschikte Peer de helpende hand” als uitgevoerd te beschouwen.
    5. De incidentele kosten voor de afwaardering van de boekwaarde (€337.000) en het opruimen van de oude locatie (€ 17.000) van € 354.000 te onttrekken uit de Algemene Reserve vrij besteedbaar.
    6. Vanaf 2028 de huuropbrengst de structurele kosten van de gemeente te laten dekken.
    7. De resterende structurele kosten van € 2.536 in 2025, € 1.691 in 2026 en € 846 in 2027 op te nemen in programma 3 in de begroting.
    8. Begrotingswijziging nr. 2023-22 vast te stellen.


    Samenvatting: Op 22 september 2022 nam de gemeenteraad een motie “biedt volkstuinenvereniging de Geschikte Peer ‘de helpende hand’” aan. Aan de motie is de afgelopen periode uitvoering gegeven. Samen met de vereniging is door de gemeente gezocht naar alternatieve locaties. Het college heeft de verenging daarbij actief de helpende hand geboden. Het resultaat van de zoektocht is het onderwerp van dit raadsvoorstel.


    Het raadsvoorstel en raadsbesluit zijn gewijzigd na de meningsvormende raad. De wijzigingen zijn gemaakt in: beslispunt 5, de toelichting op beslispunt 5, beslispunt 8 en de tabel met begrotingswijziging.
    LET OP: Op 11-12 om 17.45 uur heeft B&W een brief aangeleverd met daarbij opnieuw een aangepast raadsbesluit.

    Besluit

    • Gewijzigd door het amendement vastgesteld met de stemmen van Natuurlijk Nieuwkoop, D66 en SGP-ChristenUnie tegen.
    • Het amendement (aanwijzen als locatie voor flexwoningen) wordt aangenomen met de stemmen van Natuurlijk Nieuwkoop, D66 en SGP-ChristenUnie tegen.
    • Motie SGP-ChirstenUnie  wordt verworpen.
    • Stemverklaring D66

    SBN dient mede namens VVD en CDA een amendement in om de locatie waar De Geschikte Peer vertrekt aan te wijzen als locatie voor flexwoningen (waarbij in de procedure belangen worden afgewogen).


    SGP-CU dient een motie in om eerst het bestemmingsplan op de nieuwe locatie te wijzigen (voor volkstuingebruik) en om te bezien of het huidige recht van overpad toereikend is en daarná pas over te gaan tot aankoop en levering. De motie wordt verworpen met de stemmen van SGP-CU voor.


    Stemverklaring D66: Wat een zooitje!

  20. 18

    B&W stel de raad voor (1) Geen gebruik te maken van de mogelijkheid zienswijzen in te dienen. (2) Het college van burgemeester en wethouders dit besluit kenbaar te laten maken aan het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst West-Holland.


    Samenvatting: Op 1 juli 2022 is een wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen in werking getreden. Als gevolg hiervan is een aanpassing van de gemeenschappelijke regeling van de Omgevingsdienst West-Holland noodzakelijk. Daarnaast wordt voorgesteld het algemeen bestuur zodanig aan te passen dat deze uit één lid per deelnemer bestaat in plaats van twee en het dagelijks bestuur maximaal vijf leden mag bevatten.

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.

  21. 19

    B&W stelt de raad voor Toestemming te verlenen aan het college tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Serviceorganisatie Zorg Holland Rijnland (GR SOZ HR) overeenkomstig het bijgaande ontwerpbesluit.


    Samenvatting: Met dit voorstel wordt beoogd de raad toestemming te laten verlenen tot het vaststellen van de eerste wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Service Organisatie Zorg Holland Rijnland door het college. Met deze eerste wijziging wordt het toetreden van de gemeente Voorschoten per 1 januari 2024 geregeld, worden aanpassingen voorgesteld op grond van de gewijzigde Wet gemeenschappelijke regelingen (verder Wgr) en zijn enkele tekstuele wijzigingen verwerkt

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.

  22. 20

    De raad wordt voorgesteld:
    1. De periode van 1 januari 2024 tot en met 12 juli 2024 te benutten als een proefperiode voor de invoering van een andere vergader- en werkwijze.
    2. Gedurende deze periode één of tweemaal de werkgroep ‘Wat voor raad willen we zijn?’ tussentijds te laten evalueren en zo nodig bij te sturen.
    3. De vergadertypen om te beginnen uit te voeren zoals in de bijlage verwoord. In grote lijn houdt dit in (waar in het vastgestelde vergaderschema staat):
    a. Raad: vormvrij (door agendacommissie in te vullen) en met verschillende doelen zoals informatie ophalen, input leveren, participatie enzovoort.
    b. OB-info (dit wordt vanaf nu: Oriënterende raad): een vaste vergaderopzet gericht op het inwinnen van informatie.
    c. Meningsvormende raad: een vaste vergaderopzet gericht op onderlinge discussie met als doel betere raadsbesluiten te kunnen nemen.
    d. Besluitvormende raadsvergadering: dezelfde vaste vergaderopzet als voorheen, gericht op besluitvorming.
    4. Het Reglement van Orde op zijn vroegst pas in september 2024 aan te passen als de nieuwe werkwijze functioneert; tot dat moment te accepteren dat in het kader van het experiment van het Reglement van Orde wordt afgeweken.
    5. De werkwijze zo helder mogelijk te communiceren naar alle betrokkenen.


    Samenvatting: Gedurende de eerste helft van 2024 wil de gemeenteraad Nieuwkoop experimenteren met een andere vergader- en werkwijze. In deze proefperiode tot het zomerreces doet de gemeenteraad een poging om binnen de vastgestelde vergadermomenten efficiënt informatie-inwinning, behandeling en besluitvorming toe te passen; met evenwichtige betrokkenheid van inwoners, experts, collegeleden, ambtenaren, fractieassistenten en raadsleden zelf.


    Stukken zijn 8-12-2023 vrijgegeven

    Besluit

    Ongewijzigd vastgesteld.

  23. 21

    Op grond van artikel 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur als zij dit 24 uur van te voren hebben aangekondigd.


    De VVD heeft vragen aangekondigd over een krantenartikel uit het AD over de paniek onder de verenigingen die nu in Parola huisvesting hebben.

    Besluit

    De VVD stelt vragen over een artikel in het AD van 12-12-2023 over het verenigingsleven in Parola dat zich zorgen maakt.

  24. 22

    Op grond van artikel 10 van het reglement van orde kunnen portefeuillehouders mededelingen aan de raad doen tijdens deze vergadering.