- Locatie
Digitaal via Teams
- Voorzitter
- Brent Wijshijer
Agendapunten
-
1
Spreekrecht inwoners en belanghebbenden:
- Op grond van art. 67 van het reglement van orde kunnen inwoners en belanghebbenden gebruik maken van het spreekrecht, gedurende maximaal vijf minuten (in totaal maximaal een half uur). Inspraak is niet geagendeerd als apart agendapunt, per agendapunt wordt de mogelijkheid geboden.
- Aanmelden kan tot 8 uur voor de vergadering bij de griffie (0172-521308 of griffier@nieuwkoop.nl).
-
2Vaststellen agenda
-
3
Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:
- In te stemmen met de Nota van Zienswijzen;
- Het bestemmingsplan Koetshuisplantsoen (NL.IMRO.0569.bpNKPkoetshuis-on01) ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vast te stellen, zodat het aangepaste stedenbouwkundig plan gerealiseerd kan worden.
Samenvatting: Met ingang van 3 november 2021 heeft het bestemmingsplan Koetshuisplantsoen voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode kon een ieder zienswijzen ten aanzien van het plan naar voren brengen. Daarnaast zijn de wettelijke overlegpartners geraadpleegd.
Tegen het plan zien 4 zienswijzen ingediend, waarvan 2 namens meerdere personen. In de Nota van Zienswijzen wordt inhoudelijk op de zienswijzen ingegaan. Eén van de zienswijzen (namens meerdere personen) is aanleiding om de raad voor te stellen het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerpbestemmingplan.Bijlagen
-
4
Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:
- In te stemmen met het stedenbouwkundig kader IKC Langeraar en Papenveer zoals omschreven en weergegeven in het boekwerk Stedenbouwkundig kader IKC Langeraar en Papenveer dat in opdracht van de gemeente Nieuwkoop is opgesteld door Mark van der Heide Urban Design en als bijlage bij het raadsvoorstel is bijgevoegd;
- Het onder 1 genoemde stedenbouwkundig kader als basis te laten dienen voor wijziging van het geldende bestemmingsplan en het ontwerp van de gebouwen.
- In te stemmen met het vergroten van het aantal vierkante meters voor kinderopvang in het IKC naar 441 m2 BVO en het investeringskrediet te verhogen met het bedrag genoemd in de vertrouwelijke financiële bijlage.
- In te stemmen met het organiseren van volledige tijdelijke huisvesting voor basisschool Aeresteijn en opvang van 0-4 jarigen van SKL op het terrein naast R.K.S.V. Altior.
- Het financiële effect van de wijziging van de rekenrente en de dekking ervan mee te nemen bij de meerjarenbegroting vanaf 2026.
Samenvatting: In maart 2021 heeft de gemeenteraad een locatie gekozen voor het IKC in Langeraar, de huidige locatie van basisschool Aeresteijn. Inmiddels is het stedenbouwkundig kader voor dit IKC, Kindcentrum De Poel, gereed.
Bijlagen
-
5
Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:
- Geen exploitatieplan op te stellen;
- In te stemmen met de Nota van Zienswijzen Weteringplein
- Het bestemmingsplan Weteringplein (NL.IMRO.0569.bpNWVweteringplein-on01) ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vast te stellen, waarbij de resultaten van het nader bodemonderzoek verwerkt worden in paragraaf 4.2 van de toelichting van het plan.
Samenvatting: Met ingang van 3 november 2021 heeft het bestemmingsplan Weteringplein voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode kon een ieder zienswijzen ten aanzien van het plan naar voren brengen. Daarnaast zijn de wettelijke overlegpartners geraadpleegd.
Tegen het plan zijn door twee personen zienswijzen ingediend. In de Nota van Zienswijzen wordt inhoudelijk op de zienswijzen ingegaan. De zienswijzen vormen geen aanleiding om het plan gewijzigd vast te stellen. Ambtshalve wordt voorgesteld om de toelichting van het plan gewijzigd vast te stellen.Bijlagen
-
6
Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:
1. Het bestemmingsplan ‘Korteraarseweg 126, Korteraar’ (met IMRO-codering NL.IMRO.0569.bpTARkortarswg126-va01) gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. De aanpassingen bestaan uit:
• Een tekstuele aanpassing aan de toelichting, waarbij de zinsnede wordt geschrapt dat een omwonende akkoord is met het plan.
• Een aanpassing aan de verbeelding, waarbij een klein deel van perceel 3917 een woonbestemming heeft gekregen (zonder bouwmogelijkheden) om parkeren hier mogelijk te maken.
2. In te stemmen met bijgaande nota van beantwoording van ingekomen vooroverlegreacties en zienswijzen;
3. Het college van burgemeester en wethouders te machtigen voor afhandeling van de bestemmingsplanprocedure na vaststelling.
Samenvatting: De voorgestelde aanpassing van het bestemmingsplan ziet toe op verplaatsing van een bestaand bouwblok. Het bouwblok op het perceel kadastraal bekend gemeente Ter Aar, sectie b, 3917, wordt evenwijdig verplaatst naar het perceel kadastraal bekend gemeente Ter Aar, sectie b, 4480. De aanwezige carport en kapberg op dit perceel worden gesloopt, zodat hier de woning Korteraarseweg 126 gerealiseerd kan worden. Ter plaatse van het perceel kadastraal bekend gemeente Ter Aar, sectie b, 3917 wordt de bestemming omgezet in ‘Tuin’.
Het bestemmingsplan ‘Korteraarseweg 126, Korteraar’ heeft in de periode 11 november 2021 tot en met 23 december 2021 in ontwerp ter visie gelegen. In het kader van het wettelijk vooroverleg hebben de gemeente Alphen aan den Rijn, de gemeente De Ronde Venen, het hoogheemraadschap van Rijnland, Liander en de Veiligheidsregio Hollands Midden gereageerd. Ook is een zienswijze ingekomen van een omwonende. Deze zienswijze heeft geleid tot een tekstuele aanpassing aan de toelichting en een aanpassing aan de verbeelding.Bijlagen
-
7
Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:
1. In te stemmen met bijgaande nota van beantwoording van ingekomen vooroverlegreacties en zienswijzen;
2. Het bestemmingsplan ‘Oude Nieuwveenseweg 135, Nieuwveen’ (met IMRO-codering: NL.IMRO.0569.bpNieuwvensewg135-va01) gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het
ontwerp. De aanpassingen bestaan uit:
• Een tekstuele aanpassing aan de toelichting, waarbij de paragraaf over het volkshuisvestelijk beleid is geactualiseerd ten aanzien van de woningbehoefte.
• Een aanpassing van de planregels waarbij de bepaling 4.5.2. verwijzing is gemaakt naar het doelgroepenbeleid.
• Een aanpassing van de verbeelding waarbij het bestaande bouwvlak is vergroot ten opzichte van het ontwerp. Het bouwvlak wordt één meter breder aan de oostzijde en één meter dieper aan de zuidzijde. Daarnaast wordt het bouwvlak 0,5 meter in zuidelijke richting verschoven.
3. Het college van burgemeester en wethouders te machtigen voor afhandeling van de bestemmingsplanprocedure na vaststelling,
Samenvatting: Het initiatief voorziet in sanering van de bedrijfslocatie Oude Nieuwveenseweg 135 te Nieuwveen waarbij de reeds aanwezige bedrijfsbebouwing wordt vervangen door woningbouw, specifiek 6 betaalbare koopappartementen voor starters en ouderen. Hiervoor moet het bestemmingsplan ‘Kern Nieuwveen, Zevenhoven en Noordeinde’ aangepast worden, waarbij de bestemming ‘Bedrijf’ omgezet wordt in de bestemming ‘Wonen’ en ‘Tuin’. Aanpassing van het bestemmingsplan kan uitsluitend door middel van het doorlopen van een uitgebreide planologische procedure.
Het bestemmingsplan ‘Oude Nieuwveenseweg 135, Nieuwveen’ heeft in de periode 4 november 2021 tot en met 16 december 2021 in ontwerp ter visie gelegen. In het kader van het wettelijk vooroverleg hebben het Hoogheemraadschap van Rijnland, Liander, Oasen, de Veiligheidsregio Hollands-Midden en Waterschap Amstel, Gooi & Vecht gereageerd. Ook is een zienswijze gegeven. De ingekomen vooroverlegreacties en de ingekomen zienswijze hebben niet geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan. Wel worden ambtshalve aanpassingen voorgesteld aan de toelichting, de planregels en aan de verbeelding.
Bijlagen
-
8
AB- en/of DB-leden kunnen mededelingen doen over de diverse gemeenschappelijke regelingen waaraan de gemeente deelneemt.
Raads- en collegeleden kunnen vooraf onderwerpen aanmelden om te bespreken waarbij de focus moet liggen op input leveren aan B&W. -
9
a. Mededelingen
b. Stand van zaken 'bijzondere projecten' en 'begeleidingsgroepen'
c. Toezeggingen -
10
Op grond van artikel 71 van het reglement van orde kunnen vragen aan het college gesteld worden die niet vooraf aangekondigd zijn. Indien de vragen niet direct beantwoord worden dan worden ze binnen 30 dagen schriftelijk door het college beantwoord.
Bijlagen
-
11
De actielijst van de meningsvormende raad I van 20 januari 2022.
Bijlagen
-
12
Bijlagen